Wykonanie
            
Już parokrotnie tu się zarzekałam, że prostszego przepisu nie znajdziecie, że ciasto jest najłatwiejsze, najbardziej ekspresowe. I wiecie co się okazało? K Ł A- M A- Ł A M!!! Dopiero dzisiejszy jabłecznik spełnia te kryteria...:-)) Spójrzcie tylko, nie wymaga użycia miksera, a lista skladników wręcz sama wbija się w pamięć. Konia z 
rzędem temu, kto wymyśli mniej skomplikowane ciasto z 
jablkami...

Najprostszy Jabłecznikźródło przepisu: wywiad 
Magdy Gessler w radiowej Trójce + moja niewielka zmianaSkładniki na tortownicę o średnicy 20-22 cm:10 łyżek 
mąki pszennej10 łyżek 
cukru10 łyżek 
oleju3 
jaja1 płaska łyżeczka 
proszku do pieczenia4-5 
jabłekcukier puder lub mieszanka 
cukru pudru z mielonym 
cynamonem do posypania po upieczeniuWykonanie:
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w ósemki. Składniki na ciasto wrzucamy do miski i mieszamy ze sobą. Tortownicę smarujemy 
masłem. Dno ściśle pokrywamy warstwą 
jabłek, którą zalewamy 
ciastem. Pieczemy 45 minut w temperaturze 170C. Po wystudzeniu możemy posypać 
cukrem pudrem.COLLAGENOHOLICS - KOLAGENOHOLICY Naturalny Polski Kolagen Przeciw Zmarszczkom i Objawom Starzenia Się Skóry

Życzę Wam Smacznego! :-)