Wykonanie
Dzisiaj znów mam coś dla dbających o linię, a także tych którzy uważają na to co jedzą. Szybkie a zarazem bardzo smaczne danie. Strasznie denerwują mnie osoby, które twierdzą, że zdrowe odżywianie zabiera nam sporo czasu i dlatego sięgają po tuczące i niezdrowe rzeczy. To tylko wymówka. Tak na prawdę gdy jesteśmy na zakupach to tylko od nas zależy czy zastanawiamy się nad tym co wkładamy do naszego koszyka. Tak samo jak to czy wybierzemy restautację serwującą hamburgery czy taką, która ma bardziej urozmaicone menu i komponuje swoje dania z warzyw, dobrej jakości
mięs czy ryb. Lubicie azjatycką kuchnię? To idźcie do dobrej chińskiej czy koreańskiej restauracji zamiast jeść chińczyka na wynos. Nie możecie sobie pozwolić na cotygodniowe bywanie w restauracjach? W wolny wieczór
weźcie dobrą książkę kucharską i stwórzcie coś sami. Na prawdę wszystko zależy od nas samych- to jak się czujemy i jak wyglądamy. Na prawdę zachęcam Was do rozsądnego wyboru jedzenia i próbowania nowych rzeczy. Jaka to radość gdy odkrywa się nowe smaki!Składniki (dla 1 osoby):2 małe
piersi z kurczaka1/4
czerwonej papryki1 gałązka
selera naciowegozioła prowansalskiepieprz i
sólwykałaczki do zawinięcia
Rozgrzewamy piekarnik do 160C. Umyte
piersi z kurczaka rozbijamy na cieńsze filety. Solimy,
pieprzymy i posypujemy
ziołami z obu stron.
Paprykę kroimy w cienkie plasterki, a
seler w poprzek na 4 kawałki. Pamiętajcie, aby najpierw obciąć białe końcowki
selera i wyjąć niesmaczne i twarde włókna. Układamy warzywa na środek filetów (ile zmieścimy), zwijamy i spinamy wykałaczkami, żeby się nie rozpadły. Filety układamy w żaroodpornym naczyniu z odrobiną
wody (lub
oliwy jeśli możecie osbie na to pozwolić), wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 20-25 min. Podajemy od razu. Dobrze smakuje z
musztardą stołową. Smacznego!