Składniki:4 jajka120 ml mleka3 łyżki cukru100 g posiekanych orzechów100 g mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonuszczypta soliWykonanie:Jajka ubić z mlekiem i cukrem na lekką puszystą masę. Stopniowo dodawać orzechy, mąkę, proszek do pieczenia i sól. zmiksować na gładkie, jednolite ciasto.Rozgrzać patelnię. Na patelnię wlewać 2 łyżki ciasta i przechylać patelnię tak, by cienka warstwa ciasta pokryła całe dno. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.Przed podaniem, naleśniki polać miodem lub posypać cukrem pudrem.RADA! Jeśli naleśniki podczas smażenia przywierają do patelni, to znaczy, że jest ona słabo nagrzana. Warto też do ciasta naleśnikowego dodać łyżkę oleju lub roztopione masło (dobrze ostudzone). !