Wykonanie
Zrobiłam takie
galaretki dzisiaj rano, z nudów, w międzyczasie gdy czekałam na wolną łazienkę! ;) Taka odmiana dla
mandarynek. Do małych
galaretek użyłam metalowych foremek do babeczek, a do dużej zwykłej miseczki.
SKŁADNIKI (całość - ok. 180 kcal)4
mandarynki50 ml
wodyprawie 10 g.
żelatyny2
białkałyżeczka
mioduPRZYGOTOWANIE1. Wyjąć pestki z obranych
mandarynek i wrzucić do miksera.2. Rozpuścić
żelatynę i
miód w wodzie i zmiksować z
mandarynkami, po czym pozostawić do przestygnięcia.3. Ubić
białka na sztywną pianę4. Dolać do
białek mandarynkową mieszankę, lekko mieszając.5. Przełożyć masę do formy wyłożonej folią spożywczą, co ułatwi wyjmowanie
galaretki.6. Pozostawić na parę godzin do stężenia.Smacznego! :)