ßßß Cookit - przepis na CHLEB PSZENNY RAZOWY W NACZYNIU TADŻIN

CHLEB PSZENNY RAZOWY W NACZYNIU TADŻIN

nazwa

Wykonanie

Naczynie do tadżin stało i kurzyło się od dłuższego czasu . Ale znalazłam dla niego w końcu doskonałe zadanie . Idealnie nadaje się do wypieku chleba . Utrzymuje w środku wysoką temperaturę i wilgotność . Pod koniec pieczenia trzeba zdjąć przykrywę by chlebek idealnie się przyrumienił .
SKŁADNIKI :
1/2 KG mąki pszennej chlebowej
1/3 opakowania drożdży świeżych
1 łyżeczka soli
duża garść mieszanki ziaren słonecznika , dyni i siemienia
ok 300 ml ciepłej wody
Cały przepis znajdziecie TUTAJ
CHLEB PSZENNY RAZOWY Z ZIARNAMI
CHLEB PSZENNY ZE ŚLIWKĄ
Źródło:http://lemoncurdsylvii.blogspot.com/2015/01/naczynie-do-tadzin-stao-i-kurzyo-sie-od.html