ßßß Cookit - przepis na Krem do tortu mali-bu

Krem do tortu mali-bu

nazwa

Wykonanie

Składniki;
1 litr śmietany 30
1/2 szklanki cukru pudru
4 płaskie łyżeczki żelatyny
sok z połowy cytryny
100 ml likieru mali-bu
Śmietanę ubić, dodać cukier puder,
sok z połowy cytryny, rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody chłodną żelatynę
oraz likier.
Dodając płynne składniki cały czas ubijamy śmietanę mikserem.
Cukier dodajemy pod koniec ubijania śmietany.
Zbyt duża ilość cukru spowoduje że śmietana straci delikatność.
Do ubijania należy śmietanę mocno schłodzić.
Do dekoracji tortu użyłam białej startej czekolady i wiśnie
koktajlowe. Można też wykorzystać wiórki kokosowe i poziomki.
Smacznego
Źródło:http://dag5992.blogspot.com/2013/09/krem-do-tortu-mali-bu.html