Wykonanie
Dzisiaj tak zwyczajnie, ale również smacznie. Zupy nie trzeba zabielać,ani zagęszczać. Nie gotowałam jej również na
bulionie ponieważ później dodałam do niej podsmażony
boczek-to wystarczyło aby pojawiło się kilka oczek ;) zapraszam.
Składniki:600 g
ziemniaków,
marchewka,
liść laurowy,
ziele angielskie,3 litry
wody,200 g
boczku pokrojonego w kostkę,
por,200 g boczniaków,
sól,
pieprz do smaku,
Ziemniaki i
marchew obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do gotującej się
wody z
zielem angielskim i
liściem laurowym.Gdy warzywa będą już miękkie można je trochę rozdrobnić blenderem lub zwykłym tłuczkiem do
ziemniaków.Podsmaż
boczek na ładne skwarki.
Por i boczniaki pokrój w paski, dodaj do zupy i chwilę gotuj około 5 minut. Następnie dodaj
boczek, wymieszaj, dopraw do smaku
sola i
pieprzem.Podaj z
pieczywem.Smacznego.