Wykonanie
W związku z tymi moimi długimi przerwami- rekompensata w postaci nadrobionych zaległości : )Krótko, zwięźle i na temat.Naleśniki z
pieczarkami i
żółtym seremCo potrzeba ?ulubione i sprawdzone ciasto na naleśniki
pieczarki, ilośc dostosowana do ilości naleśników. Ale zróbcie raczej więcej niż mniej :D
ser żółty, u mnie pół kostki
Jak ?smażycie naleśnikipodsmażacie
pieczarki na patelni, dusicie kilka minut, aż będą się rozpływały w ustachścieracie
ser na tarcemieszacie
ser żółty z
pieczarkami, może byc na patelni- wtedy zacznie się już ładnie rozpuszczacstarajcie się przekładac farsz na jak możliwie najcieplejsze naleśniki, to korzystne dla
sera : )zawijacie, składacie, wolna wolawkładacie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego lekko tłuszczemsypiecie
serempodpiekacie w ok. 180 stopniach dopóki
ser się nie zetnieTrzy ostatnie punkty można ominąc, tak jak zrobiłam to ja. Moja mama podpiekała je sobie w piekarniku, ja włożyłam na kilka minut do mikrofalówki, by
serek się roztopił. To już wedle gustu : )Ps. Ostatnio próbowałam robic ciasto
marchewkowe, ale wyszło gorzej niż było w moich przypuszczeniach... :c Ma ktoś jakiś sprawdzony przepis, żeby nie wylało się mimo półtoragodzinnym pieczeniu... :/ ?Organizator: awodwanrazc