ßßß
Składniki są całkowicie przypadkowe i jestem pewna, że każdy znajdzie w lodówce coś innego. Wszystko co można zapiec pod ziemniaczaną chmurką.Ja wykorzystałam:4 swojskie kiełbasy, bardziej swojskich nie ma bo robiona osobiście przez moich rodzicieli - wędzona kiełbaska lekko podsuszona1 cebulapół opakowania mrożonej marchewki z groszkiempół brokułapół papryczki chili, ta moja jest cholernie ostrapuree z 5 średnich ziemniaków z masłem i koperkiemmożna dodać ser żółty ale ja akurat nie miałam2 żółtkapół szklanki słodkiej śmietankigałka muszkatołowasólpieprzmargaryna do posmarowania formy
Kiełbasę i cebulę pokroiłam w kostkę, wrzuciłam do naczynia do zapiekania, które wcześniej wysmarowałam margaryną. Dodałam posiekaną chili. Marchewkę z groszkiem i różyczki brokułowe lekko podgotowałam i odcedziłam. Dodałam do foremki. Wymieszałam śmietankę z żółtkami, solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Zalewam tym warzywa z kiełbaską. Na wierzch wykładam wcześniej przygotowane puree. Zapiekam w piecu nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut aż góra się zarumieni.