Wykonanie
Przepis dostałam od mojej kumpeli z byłej pracy. Jest taką samą kociarą jak ja :) Zgodziła się abym umieściła go na blogu.Mój BOGRACZ (gulasz)Składniki:1-1,5 kg chudej
wołowiny - ja kupuję ligawę2 szt -
papryka żółta2 szt -
papryka zielona2 szt -
papryka czerwona2 szt
cebuli (może być ale nie musi)4-5 szt surowych
ziemniaków3
jajka i
mąka do zrobienia zacierki (może być gotowa-kupna)do smaku:
sól,
pieprz,
majeranek,
liść laurowy,
ziele angielskie,
papryka słodka w proszku,
papryka ostra w proszku, 4-6 ząbków
czosnkuNa początku, na odrobinie
oleju podsmażam pokrojoną w kostkę ligawę wraz z
papryką słodką w proszku i
cebulką pokrojoną w kostkę. Jak się podsmaży zalewam
wodą do ok. 2/3 wysokości garnka. Dodaję
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz,
ostra paprykę w proszku. Całość ma być mocno pikantna :) Jak
mięso będzie miękkie dodaję pokrojoną w kostkę
paprykę, wcześniej pokrojony w kostkę
boczek praz pokrojone w kostkę
ziemniaki. Doprawiam
solą i
maggi (
sos sojowy). Jak wszystko będzie miękkie dodaje
czosnek,
majeranek i zacierkę (ja robię sama z
jajek i
mąki) - im grubsza tym lepsza :) Gdy zacierka wypłynie na wierzch tzn., że jest ugotowana.BOGRACZ GOTOWY :)SMACZNEGO ♥POZDRAWIAM
A to Kariny kocurek - Szogun.