Wykonanie
Lubię faszerowane warzywa i z utęsknieniem czekam na ich bum na targu -
kalarepki,
cukinie,
bakłażany! Tyle kolorów, zapachów, witamin! Zazwyczaj faszerowałam je
mięsem drobiowym lub
tuńczykiem, aż znalazłam przepis na blogu Rogalik . Szybko nie
wrócę do starych zwyczajów:) Przepis dodaję do akcji " Seromaniacy " (LenaGotuje). Wart jest przetestowania :)Życzę Wam zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt!
Składniki :2
paprykiOpakowanie
fetyJajkoGarść
oliwekPrzyprawy (
bazylia,
pieprz,
zioła prowansalskie)
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
Ser kruszymy do miski, dodajemy
przyprawy oraz wbijamy
jajko. Mieszamy.
Papryki faszerujemy, wkładamy do wysmarowanego
masłem naczynia żaroodpornego, przyozdabiamy
oliwkami i zapiekamy 20 min w 180 st. C.Smacznego!