ßßß Cookit - przepis na Papryka zapiekana z fetą

Papryka zapiekana z fetą

nazwa

Składniki

Wykonanie

Lubię faszerowane warzywa i z utęsknieniem czekam na ich bum na targu - kalarepki, cukinie, bakłażany! Tyle kolorów, zapachów, witamin! Zazwyczaj faszerowałam je mięsem drobiowym lub tuńczykiem, aż znalazłam przepis na blogu Rogalik . Szybko nie wrócę do starych zwyczajów:) Przepis dodaję do akcji " Seromaniacy " (LenaGotuje). Wart jest przetestowania :)
Życzę Wam zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt!
Składniki :
2 papryki
Opakowanie fety
Jajko
Garść oliwek
Przyprawy (bazylia, pieprz, zioła prowansalskie)
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne.
Ser kruszymy do miski, dodajemy przyprawy oraz wbijamy jajko. Mieszamy.
Papryki faszerujemy, wkładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, przyozdabiamy oliwkami i zapiekamy 20 min w 180 st. C.
Smacznego!
Źródło:http://nemi-habibi.blogspot.com/2012/04/papryka-zapiekana-z-feta.html