ßßß
Składniki :2 czerwone paprykiPapryczka chilli4 ząbki czosnku4 pomidoryLitr bulionu warzywnegoNatka lub świeża bazyliaGrzankiOliwa z oliwekPrzyprawy (pieprz, harrisa, bazylia, oregano)Gotujemy bulion warzywny.Paprykę czyścimy i kroimy na cztery części. Pomidory przekrawamy na pół.W piekarniku układamy paprykę skórką do góry, a pomidory wnętrzem. Opiekamy 15 minut w 180 st.C.Paprykę wkładamy do miseczki i przykrywamy ściereczką, odstawiamy na 10 minut, po czym delikatnie ściągamy z niej skórkę (może również paprykę owinąć w folię). Pomidory również obieramy.Podsmażamy drobno pokrojony czosnek oraz papryczkę chilli.Dodajemy pomidory i paprykę. Mieszamy. Warzywa dodajemy do gorącego bulionu, chwilę jeszcze gotujemy i miksujemy. Doprawiamy do smaku.Posypujemy natką lub bazylią, podajemy z grzankami.Smacznego!