ßßß Cookit - przepis na Pieczarki faszerowane białym i żółtym serem

Pieczarki faszerowane białym i żółtym serem

nazwa

Wykonanie

Składniki
90 dag średniej wielkości pieczarek
6 łyżek masła
25 dag białego sera twarogowego
10 dag startego żółtego sera
2 łyżki drobno posiekanej cebuli
sól
Sposób
Obcięte trzonki pieczarek drobno posiekać. Kapelusze podsmażyć na maśle (na małym ogniu) 5 minut i odsączyć. Pokrojone trzonki pieczarek wraz z cebulą posiekaną w kosteczkę podsmażyć na oleju. Twaróg wymieszać z pokrojonymi trzonkami pieczarek, cebulą i żółtym serem, posolić. Masą tą napełnić kapelusze pieczarek. Ułożone na blasze włożyć do piekarnika i opiekać na złoty kolor. Podawać gorące.
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/10/pieczarki-faszerowane-biaym-i-zotym.html