ßßß Cookit - przepis na Kabaczkowe leczo

Kabaczkowe leczo

nazwa

Wykonanie

W ogrodzie coraz bardziej pustoszeje nie widać już krzaczków fasoli czy pędów ogórka, na darmo szukać cebuli, dawno leży wysuszona w skrzynkach, buraczków też nie ma, zaprawione w słoiczkach stoją równiusieńko na półkach spiżarki czekając na zimę. Pora by z ogrodu znikł również kabaczek... jeden z pięciu zaginął w leczo.
Składniki
3 średniej wielkości cebule
2 duże marchewki
5 papryk
6 pomidorów obranych ze skóry
40 dag pieczarek
6 kawałków kiełbasy
1 średniej wielkości kabaczek
2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
majeranek
bulion z 2 kostek rosołowych
słodka papryka
pieprz
Sposób
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju, kiełbasę kroimy w półksiężyce i dorzucamy do cebuli, dodajemy pokrojone warzywa: paprykę, obranego ze skórki, wypestkowanego i pokrojonego w kostkę kabaczka, pokrojoną w kostkę marchewkę, rozciśnięte rękoma pomidory pozbawione uprzednio skórki, posiekane na plasterki pieczarki. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 500 ml wody, wlewamy do garnka z leczem, dodajemy koncentrat pomidorowy. Wszystko przyprawiamy, dusimy na niewielkim ogniu do czasu aż warzywa zmiękną.
Przedstawiam Wam również tegoroczne kabaczkowe zbiory;)
Źródło:http://kuchennearomaty.blogspot.com/2013/09/kabaczkowe-leczo.html