Wykonanie
Grejpfrut owoc najbardziej popularny wręcz obowiązkowy wśród osób odchudzających się. Bogaty jest przede wszystkim w witaminę C. Posiada też witaminy z grupy B, witaminę E i PP. Jest również bogatym źródłem kwasów organicznych i
soli mineralnych, flawonoidów, fenoli i pektyn.
Grejpfrut spala tłuszcz i zabija bakterie, i
grzyby. Czerwony
Grejpfrut bogaty jest w likopen, który chroni przed nowotworami. Jest zbawienny dla skóry, poprawia krążenie, uelastycznia.
Jabłko dobre i tanie. O właściwościach
jabłek można napisać książkę, my ograniczymy się do kilki linijek tekstu.
Jabłka zawierają ponad 20 różnych cennych składników, posiadają wysoką zawartość kwasów
owocowych oraz witamin: A, B1, B2, Ci E. Bardzo dobrze regulują przemianę materii. Są niskokaloryczne i zawierają błonnik, który pęcznieje w żołądku dając uczucie sytości.Są lekkostrawne i polecane dla dzieci i osób przewlekle chorych. Doskonale oczyszczają organizm i ułatwiają trawienie.
2 porcje:
gruszkajabłkosok z grejpfruta2
kiwiSok z grejpfruta wyciskamy.
Gruszkę i
jabłko dokładnie myjemy, wycinamy gniazda nasienne.
Kiwi obieramy, odcinamy białe części i wszystko miksujemy. Możemy dodać trochę
wody jeśli koktajl jest zbyt gęsty.