Znana przekąska do filmu itp.Niestety trochę czaso i składnikochłonna.Składniki:* 2 małe cebule* 2 jajka* 8 kopiatych łyżek bułki tartej* 1 łyżeczka granulowanego czosnku* 1,5 łyżeczki ziół prowansalskich* 1 szklanka mąki (niekoniecznie)* 2 łyżeczka soli* łyżeczka słodkiej papryki lub innej przyprawy* olej do smażeniaCebulę obieramy i kroimy w grube krążki (ok. 1,5 cm). Bułkę tartą łączymy z czosnkiem, ziołami, przyprawami i solą. Mieszamy. Każdy krążek panierujemy w mące, a następnie w jajku i bułce. (w zasadzie można pominąć mąkę). Krążki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy do chwili aż się zarumienią. Wyciągamy i zostawiamy żeby troszkę ostygły. Smacznego! ;)