ßßß Cookit - przepis na Wiosenny omlet z rzodkiewką

Wiosenny omlet z rzodkiewką

nazwa

Wykonanie

PDF
Wiosna w pełni, dlatego nie może też jej zabraknąć w naszym śniadaniowym menu. Dziś omlet z rzodkiewką i świeżymi ziołami.
Składniki:
3 jajka
pół pęczka rzodkiewki
pół pęczka szczypiorku
pół pęczka natki pietruszki
2 dymki lub pęczek szczypiorku
sól
pieprz
łyżka masła lub oleju
Przygotowanie:
1. Rzodkiewkę dokładnie myjemy, odkrawamy ogonki, kroimy w ćwierć talarki. Zioła drobniutko siekamy.
2. Jajka roztrzepujemy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu.
3. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej. Wrzucamy rzodkiewki i zioła. Podsmażamy około minuty i zalewamy jajkami. Przykrywamy.
4. Omlet smażymy pod przykryciem 4 - 5 minut. Następnie składamy go na pół, zmniejszamy ogień i smażymy pod przykryciem po 2 - 3 minuty z każdej strony.
5. Omlet podajemy jeszcze gorący na sałacie z sałatką ze świeżych warzyw.
Smacznego!!!
PDF
Źródło:http://alternativekitchen.blogspot.com/2014/05/wiosenny-omlet-z-rzodkiewka.html