ßßß Cookit - przepis na idealny biszkopt, który zawsze się udaje

idealny biszkopt, który zawsze się udaje

nazwa

Wykonanie

Biszkoptu według tego przepisu używam bardzo często do różnego rodzaju ciast: tortów, makowców, 3 bit czy krówki, zawsze wychodzi puszysty, delikatny, nie zdarzyło się jeszcze, żeby mi nie wyszedł, więc polecam w 100%.
składniki:
6 jajek (oddzielnie białka i żółtka)
1,5 szklanki cukru
1 szklanka mąki zwykłej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka octu
1. Żółtka, proszek do pieczenia i ocet wymieszać w wysokim naczyniu i odstawić
do wyrośnięcia,
2. Białka ubić z cukrem na puszystą masę,
3. Dodać obie mąki ubijać, następnie dodać olej i na koniec masę z żółtek,
4. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, piec 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/11/biszkopt-ktory-zawsze-sie-udaje.html