Wykonanie
jajka utrzeć z
cukrem na puszystą masę, wymieszać z
mąką i
proszkiem do pieczenia,wlać do silikonowej formy-motyl,piec 30 minut w temperaturze 180 stopniach,
biszkopt ostudzić, przekroić na 3 części,
maliny wrzucić do rondelka, dodać łyżkę
cukru, gotować na wolnym ogniu aż powstanie
dżem, ostudzić,połowę
galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu w połowie szklanki
wody, ostudzić,300 ml kremówki ubijać, pod koniec ubijania dodać krem malinowy,pierwszy blat posmarować ostudzonym
dżemem, następnie kremem, przykryć drugim blatem czynność powtórzyć, przykryć trzecim blatem,wierzch oraz boki motyla także posmarować kremem,
płatki migdałowe wysypać na dłoń i obłożyć boki,udekorować tort :)
galaretkę wlewać jak już będzie zaczynała tężeć i wstawić od razu do lodówki