Wykonanie
biszkopt:4
jajkaszklanka
cukruszklanka
mąki pszennejłyżeczka
proszku do pieczeniamasa:
śnieżkagalaretka (ja użyłam
pino colada - chciałam wypróbować nowy smak ale nie przypadł mi do gustu)szklanka
mlekagalaretka wieloowocowa
jagodymaliny w jednej misce ubić
białka z połową
cukru, w drugiej misce
żółtka z resztą
cukru,masy połączyć, delikatnie mieszać, dodać przesianą przez sito
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia, wymieszać, wyłożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni,
galaretkę do masy rozrobić w 3/4 szklanki
wody,drugą w całej szklance, wstawić do lodówki żeby się ochłodziły,upieczony
biszkopt wystudzić,
śnieżkę ubić w szklance
mleka, dodać
galaretkę przeznaczoną na masę, gdy zacznie tężeć polać
biszkopt, wstawić do lodówki,zrobić drugą
galaretkę dodać do niej
owoce, gdy zacznie tężeć polać na masę, wstawić do lodówki.