Wykonanie
1 kg
żeberekpół
czerwonej kapusty2 łyżki
majonezusól,
pieprz1 kg ziemniaczków mrożonych (półksiężyce)marynata:3 ząbki
czosnku1 łyżka
cukru4 łyżki
sosu sojowego3 łyżki
ketchupu2 łyżki
olejusól,
pieprz1. składniki marynaty wymieszać w misce.2.
żeberka umyć, pokroić na kawałki z jedną kostką i wrzucić do marynaty,porządnie natrzeć, zostawić na 12 godzin.3.
mięso ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec po 45min w temperaturze 180 stopni C. z każdej strony.4. posolone ziemniaczki piec na oddzielnej blasze 30 min (wkładamydo piekarnika pod koniec pieczenia
żeberek).5.
kapustę zetrzeć na tarce, wymieszać z
majonezem, dodać
sól i
pieprzdo smaku.