Wykonanie
Ostatnio zostaje mi dużo suchych
wiórków kokosowych (jako produkt uboczny w procesie produkcji
mleka kokosowego) ;) Były już
ciasteczka kokosowe (ups, zapomniałam umieścić na blogu - poprawię się...). Dzisiaj zrobiłam placuszki i wyszły lep sze niż się spodziewałam. Tak naprawdę to są chyba najsmaczniejsze placuszki bezglutenowe jakie
jadłam:) Polecam nie tylko alergikom:)Składniki (na ok. 10 placuszków):7 łyżek
mąki jaglanej7 łyżek
wiórków kokosowych (u mnie sucha pulpa po odciśnięciu
mleka kokosowego)3 łyżki
oliwy2 łyżki
syropu z agawyok. 1/2 szklanki
wody (lub
mleka roślinnego)
oliwa do smażeniamus:
jabłkacynamonew. szczypta
kardamonuSkładniki połączyć - ciasto jest dość gęste. Smażyć na niewielkiej ilości
oliwy.Z
jabłek usunąć gniazda nasienne, pokroić, włożyć do garnuszka, wlać odrobinę
wody i gotować kilka minut pod przykryciem. Dodać
cynamon i zmiksować.