Wykonanie
Święta już wchodzą na podwórze, myślę sobie, że rano gdy wychodzę z psem, te ślady na świeżym śniegu to właśnie Świąt, są już tuż tuż i coraz bardziej dają o sobie znać. Gospodarz zawiesił na bramie lampki i święcą wieczorem i pokazują Świętom
drogę.Moje Święta się ze mną miną. Nim dotrą pod same drzwi, ja im ucieknę i pojadę na drugą stronę, kawał mapy przede mną.Biorę walizę, psa i Mr Big'a i fiuuuuuuuuuuuuu wielkimi saniami szus szus...Na przedświąteczne śniadanie, jakby nigdy nic...
Tofucznica poranna
Tofu pół kostki
oliwa z oliwek łyżkaszczypta
przyprawy ProFibra
cebula borrrrdowa mniej niż pół małej
papryka kilka plasterków pokrojonej
Cebulkę kroimy w kawałeczki i podsmażamy na patelni,
tofu rozgniatamy z
oliwą widelcem i mieszamy z
przyprawą. Wrzucamy na patelnię do szklącej się
cebulki i podsmażamy chwilę.
Paprykę wkrajamy na koniec, mieszamy raz czy dwa i gotowe :)
Firma ProFibra zrobiła mi fantastyczny prezent! Dostałam dużą i co ważniejsze, pożywną paczkę, dziś użyłam
przyprawy z dodatkiem błonnika. Świetne rozwiązanie bo oprócz kilku podstawowych
ziół, zawiera błonnik i może być spożywany przez wegan bo nie zawiera składników odzwierzęcych. Smakuje bardzo swojsko i nadaje fajnego aromatu.