Wykonanie
Często na obiad robimy te same potrawy, nie mając czasu bądź inspiracji.Jest to całkiem zrozumiałe w Naszych czasach.Warto urozmaicać smak obiadu dodatkami.Dobrym sposobem są surówki.Dostałam od babci
męża kalarepę.Nie bardzo wiedziałam jak ją wykorzystać,ponieważ nigdy z niej niczego nie przygotowywałam.Poszperałam w internecie, znalazłam przepis na prostą i szybką surówkę.Wyszła naprawdę smaczna.
Skład:-
kalarepa-
majonez-
jogurt naturalny/śmietana-
koper-
sól-
pieprzKalarepę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Posolić i zostawić aby zmiękła.Posypać
koperkiem.Popieprzyć.Dodać łyżkę
majonezu i łyżkę
jogurtu naturalnego.Odstawić na 15 minut aby się przegryzła.Polecam!:)