Wykonanie
W sobotnie popołudnia idąc na spacer można już poczuć pachnące grille. Ja uwielbiam grillowane warzywa.
Oliwa,
czosnek,
zioła na pysznych i zdrowych warzywach to niebo.Dziś zrobiłam
pieczarki, chyba wszyscy je lubimy, wszystko można do nich dodać i zawsze smakują świetnie.
Składniki:
Pieczarki (duże kapelusze),
Chilli,
Oliwa,Dwa ząbki
czosnku,
Bazylia,
Sól,
Pieprz.
Pieczarki myjemy,wycinamy z nich nóżki, smarujemy
oliwą i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię do grilla lub na grilla (kapeluszami na dół). W tym czasie rozdrabniamy
czosnek,
bazylię oraz
chilli. Wsypujemy składniki do małej miseczki i zalewamy kilkoma kroplami
oliwy.Piekące się
pieczarki, obracamy kapeluszami w dół i chwilę pieczemy, aż zmiękną. Solimy i
pieprzymy.Po chwili znowu obracamy je na kapelusze i w środek wkładamy łyżeczką mieszankę czosnek/chilli/bazylia.Kiedy przejadą aromatem możemy je serwować.Nóżki
pieczarek można drobno posiekać wrzucić do rondelka, dodać
masło i zrobic z nich sos.Życzę udanego grilla :))