ßßß Cookit - przepis na Karkóweczka sauté

Karkóweczka sauté

nazwa

Wykonanie

Potrzebujemy:
8 plastrów karkówki
2 cebule
2 ząbki czosnku
Przyprawy:
papryka czerwona słodka
papryka czerwona ostra
majeranek
sól
pieprz
tymianek
RADA!
JEŚLI CHCESZ ŻEBY MIĘSO BYŁO SZYBKO KRUCHE ZAMARYNUJ JE DZIEŃ WCZEŚNIEJ PRZYPRAWAMI, CEBULĄ I CZOSNKIEM :)
WARTO RÓWNIEŻ JE TROCHĘ ROZBIĆ.
Zamarynowaną karkówkę kładziemy na rozgrzaną patelnie polaną odrobinką oleju.
Smażymy porządnie z jednej i drugiej strony, na mocno brązowy kolor żeby wyszedł nam piękny ciemny sosik. Nie przejmuj się, że jest mocno podpieczone mięso o to chodzi byle by nie było spalone :) Na to wrzucamy warzywka i zalewamy wodą, prużymy pod przykryciem ok 30-40 minut.
Ja podałam do mięsa sałatę w śmietanie i buraczki bez ziemniaczków.
Jeśli chodzi o sałatę to rozrabiamy ją, dodajemy trochę cukru, soli, pieprzu i odrobinkę octu. Dajemy 5 minut żeby się zmorzyła sałata i dodajemy śmietanę kwaśną 18% i to wszystko Kochane, smaczny rodzinny obiad gotowy w około 50 minut z resztą większość się robi sama :)
Źródło:http://ugotuj-z-marta.blogspot.com/2014/11/karkoweczka-saute.html