Wykonane na prośbę Kamili: "zrób te rafałowe jajka". Przepis mojego brata. Kamila zaszalała z liczbą dostarczonych jajek. Wy możecie oczywiście znacznie zmniejszyć liczbę jajek.Składniki:- było 15 jajek(może być naprawdę dużo mniej)-szynka z kurczaka(najlepiej jak najlżejsza np. gotowana)- ok 12 plasterków(były małe)-papryka konserwowa- ok 1/2 małego słoika-ogórek konserwowy- ok 4-5 szt-szczypiorek-sól-pieprz-majonez- papryczka chilli w proszkuPrzygotowanie:Jajka gotujemy na twardo. Odstawiamy do ostudzenia, następnie obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka do miseczki. Resztę jajek(białka) układamy na talerzu.Paprykę, ogórka i szynkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.Paprykę, ogórka i szynkę dodajemy do żółtek. Dodajemy tyle majonezu żeby masa połączyła się, ale nie była za rzadka. Następnie doprawiamy solą i pieprzem dla smaku.Następnie tak przygotowaną masą wypełniamy jajka. Posypujemy odrobinką papryczki chilli, i drobno posiekanym szczypiorkiem.Smacznego:)