Wykonanie
Fajny pomysł na podanie
fileta z kurczaka. Efektywne zawinięcie pasków ciasta na filecie powoduje, że po upieczeniu może on stać się nie tylko zwykłą podstawą dania, ale również stanowić samodzielną ciekawą przystawkę. Do przystawki polecam jednak pokroić fileta na jak najmniejsze kawałki.
Składniki:-
ciasto francuskie-
filet z kurczaka- łyżka
oliwy-
sól,
pieprz,
czerwona papryka-
ser żółty- łyżka
mlekaPrzygotowanie:Z przypraw i
oliwy zrobić marynatę do
mięsa. Fileta podzielić na 4 kawałki i zamoczyć w marynacie na około 15 minut. W tym czasie gotowe rozwałkowane
ciasto francuskie podzielić na 4 kawałki, ponacinać brzegi wg zdjęcia. Na każdym kawałku ciasta ułożyć fileta, na
mięso ser i zawinąć paski ciasta na
mięso na przemian kierując je delikatnie w dół. W ten sposób powstanie ciekawy warkocz. Posmarować wierzch
mlekiem, piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.