Wykonanie
Do czasu, kiedy moja kuzynka nie dała mi spróbować tej sałatki, nie lubiłam za bardzo
rukoli. Przeszkadzał mi jej ostry smak i nie mogłam się przekonać. Teraz
rukolę polubiłam, chętnie dodaję ją do różnych potraw.Zaletą sałatki jest prostota wykonania oraz smak, który nie pozwala zakończyć konsumpcji na jednej porcji.
Składniki :- zielony
ogórek- 1 duży
pomidor- 1 opakowanie
sera feta- ok 20g świeżej
rukoli- 100-150g
ziaren słonecznika-
sól,
pieprzSłonecznik upraż na patelni, aż będzie brązowy. Odstaw, aby wystygł.
Ogórka bez skórki i
pomidora pokrój w kostkę. Odsącz
fetę, pokrój w kostkę i dodaj do warzyw. Umytą
rukolę pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do sałatki. Na koniec dosyp
słonecznika (nie może być gorący, gdyż spowoduje że
sałatka się rozpłynie). Dopraw
solą i
pieprzem, wymieszaj.