Wykonanie
Jak już mówiłam
sałatka goma wakame zagości na dłużej w mojej kuchni.Dzisiaj zrobiłam lżejszą wersję
kalmarów niż ostatnio, ale równie pyszną. Przy takich posiłkach bardzo podoba mi się to, że można zjeść ze smakiem i nie bać się o figurę :-). Ponieważ pogoda nie bardzo, użyłam grilla domowego. Palce lizać
składniki:-tuba
kalmarów-
limonka-
sól himalajska-świeżo zmielony
kolorowy pieprz-
oliwa z oliwek cytrynowa
sposób wykonania:Umyte
kalmary przekrawamy w poprzek na pół, następnie kroimy je na kawałki jak na zdjęciu. Doprawiamy
solą,
pieprzem i skrapiamy
sokiem z limonki. Każdy kawałek
kalmara smarujemy
oliwą z oliwek. Grillujemy po 3 minuty z każdej strony. Podajemy na
sałatce goma wakame. Jemy od razu. Smacznego