Wykonanie
Przepis wykorzystałam z TEGO BLOGA :)Składniki na ciasto:4 szklanki
mąki1 kostka
masła1 szklanka gęstej
śmietany1
jajko0.5 łyżeczki
sodyszczypta
soliZ podanych składników zagnieść ciasto. Wypełniać nim patelnię do orzeszków lub foremki i upiec łupinki :)Składniki na krem:1 szklanka
cukru0.5 szklanki
mleka1 kostka
margaryny3 łyżki
kakaopaczka
herbatników2 szklanki
mleka w proszkuMleko,
margarynę rozpuścić w rondelku, dodać
cukier i
kakao i wszystko rozpuścić. Gładką masę gotować 10 minut na małym ogniu. Odstawić do wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna dodawać stopniowo
mleko w proszku i mieszać do uzyskania gładkiego kremu. Na koniec dodać pokruszone
herbatniki i wymieszać.Łupiny
orzechów nadziewać kremem, Odstawić do lodówki na kilka godzin.