Składniki:3 jaja4-5 łyżek cukru pudru300 ml śmietanki 30%500 g serka mascarpone3/4 szklanki mocnej kawy2 paczki biszkoptówkakao do posypaniatrochę alkoholuewentualnie rozpuszczoną żelatynę z 2 łyżeczekPrzygotować kawę i ostudzić. Alkohol połączyć z zimną kawą. Szybko zanurzać biszkopty i układać pierwszą warstwę na blaszce.Utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodawać stopniowo serekmascarpone.Ubić śmietankę. Dodać do serka i jajek, dokładnie wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać pianę z białek. Dokładnie wymieszać na gładką masę. W tym momencie można dodać żelatynę i szybko wymieszać.Krem podzielić na 3 części.. Pierwszą część wylać na biszkopty, dokładnie rozprowadzić. Na to ułożyć następną warstwę zanurzonych w kawiebiszkoptów, drugą warstwę kremu, warste biszkoptów i trzecią cześć kremu. Posypać kakao.Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).