Wykonanie
Ser mascarpone 500g4
jaja (najlepiej wiejskie)3 czubate łyżki
cukru pudruPaczka
biszkoptów (języczki)
KawaKakaoDeser, który uwielbiamy obie, ale chyba nie tylko my;)Najpierw zaparz mocną
kawę ok. jednego dużego kubka a najlepiej w miseczce, żeby się dobrze maczało
biszkopty.
Jajka polej delikatnie wrzątkiem i oddziel
żółtka od
białek.
Żółtka połącz z
cukrem i
serkiem mascarpone. Ucieraj mikserem, krem musi
mieć gładką konsystencję.
Białka ubij na sztywno i dodaj stopniowo do kremowej masy.
Biszkopty maczaj w esencji kawowej i układaj w naczyniu (dobrze się sprawdza żaroodporne prostokątne), na warstwę
biszkoptów nałóż połowę kremu i posyp przez sitko
kakao. Następnie rozłóż kolejną warstwę
biszkoptów i 2. warstwę kremu. Możesz delikatnie posypać
kakao, ale ładniej wygląda jak posypie się tuz przed podaniem. Pycha!