Wykonanie
Witajcie!Ostatnie dni są trudne do zniesienia, oczywiście przez pogodę. Lubię zimę, ale tą
słoneczną, mroźną i pełną słońca. Niestety
póki co możemy o takiej jedynie pomarzyć. Taka pogoda niestety nie zachęca do pracy i do aktywności. Jednym słowem oprócz leżenia w łóżku nic się nie chce :( Gotować też. Mam dla Was dzisiaj totalny misz-masz. Danie, a właściwie sos, który powstał spontanicznie, czyli otworzyłam lodówkę i co było to wpadło na patelnię.Składniki:3 ząbki
czosnku1 mała
cebula2 gałązki
selera naciowego1 duża
marchewka1 puszka
pomidorów krojonych1 łyżka
mąkipo 1 łyżce (płaskiej) suszonej
bazylii i
oregano1/2 szklanki
wody2
nalewki bulionusól,
pieprzmakaronWszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy. Podsmażamy
cebulkę i
czosnek, następnie dodajemy
seler i
marchew. Podsmażamy chwilę i dodajemy
pomidory. Kiedy
woda wyparuje wlewamy
bulion i gotujemy, ok. 15 minut. Następnie dodajemy
przyprawy oraz
sól i
pieprz do smaku.
Mąkę roztrzepujemy w szklance z
wodą i dodajemy do sosu, aby go zagęścić.Podczas tych czynności gotujemy
makaron.