ßßß
Dzisiaj przybywam do Was z kolejnym szybkim i prostym daniem :) Jest nim potrawka z kurczaka z ryżem, warzywami, z dużą ilością curry. Danie, które odkąd pamiętam robiła moja mama. Niezapomniany jest smak curry i kolor potrawy. Polecam na szybki obiad :)Składniki (2-3 osoby):1 woreczek ryżu1 podwójna pierś z kurczakagroszek zielony, kukurydza, marchewka(są takie miksy mrożone, ja właśnie z nich korzystam)przyprawa currysólpieprzoliwaNa rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Smażymy na delikatnie złoty kolor. W międzyczasie gotujemy ryż. Kiedy kurczak będzie usmażony przyprawiamy go curry (tak żeby nabrał żółtego koloru). Dodajemy warzywa i ugotowany ryż. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Ja posypuję wszystko jeszcze niewielką ilością curry, żeby wszystkie składniki nabrały żółtawego koloru.
