Wykonanie
Dzisiaj przybywam do Was z kolejnym szybkim i prostym daniem :) Jest nim potrawka z
kurczaka z
ryżem, warzywami, z dużą ilością
curry. Danie, które odkąd pamiętam robiła moja mama. Niezapomniany jest smak
curry i kolor potrawy. Polecam na szybki obiad :)Składniki (2-3 osoby):1 woreczek
ryżu1 podwójna
pierś z kurczakagroszek zielony,
kukurydza,
marchewka(są takie
miksy mrożone, ja właśnie z nich korzystam)
przyprawa currysólpieprzoliwaNa rozgrzaną
oliwę wrzucamy pokrojoną w kostkę
pierś z kurczaka. Smażymy na delikatnie złoty kolor. W międzyczasie gotujemy
ryż. Kiedy
kurczak będzie usmażony przyprawiamy go
curry (tak żeby nabrał żółtego koloru). Dodajemy warzywa i ugotowany
ryż. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku. Ja posypuję wszystko jeszcze niewielką ilością
curry, żeby wszystkie składniki nabrały żółtawego koloru.