Wykonanie
Grysik, bleeeee...Nie martwcie się, przegonimy złe wspomnienia. Od teraz będzie wam się dobrze kojarzył ;)SKŁADNIKI:1 paczka
biszkoptów1 szklanka grysiku2,5 szklanki
mleka3 łyżki
cukru1
galaretkaowoceWYKONANIE:Pamiętacie jak mama gotowała wam grysik? Trzeba zrobić to samo, ale na gęsto.
Mleko gotujemy, ale uwaga, będzie miało ochotę uciec z garnka. Nie pozwólcie na to i wsypcie grysik z
cukrem. Zaraz po tym energicznie mieszamy i chwilkę gotujemy. Ściągamy z gazu i odstawiamy. Trzeba mieszać co jakiś czas, żeby
kasza nie stała się wielką kulą;)
Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy.W blaszce układamy
biszkopty i wykładamy na nie grysik. Jeśli będzie jeszcze ciepły lepiej będzie się rozprowadzał. Czekamy aż całkiem wystygnie, układamy ulubione
owoce i zalewamy zimną, półpłynną
galaretką. Wstawiamy do lodówki. Przebierając nogami czekamy godzinę, otwieramy lodówkę i zjadamy.Nie lodówkę - ciasto!;)
Słodkiego dnia!