ßßß Cookit - przepis na Żeberka w piwie miodowym

Żeberka w piwie miodowym

nazwa

Wykonanie

Nie tylko zagorzali piwosze pokochają te żeberka. Mięso przyrządzane przy jego użyciu jest wyjątkowo soczyste, miękkie i aromatyczne.
SKŁADNIKI:
1,5 kg żeberek
pół litra piwa miodowe
2 łyżeczki musztardy
chilli, pieprz, sól, kminek, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
2 łyżki mąki
olej
Umyte, podzielone, osuszone żeberka natrzeć przyprawami. Oprószyć mąką. Obsmażyć na złoto na oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego . Piwo połączyć z musztardą, zalać miksturą żeberka.
Dusić pod przykryciem około 50 minut w piek arniku nastawionym na 180-190 stopni .
Żeberka w piwie podawać z pure ziemniaczanym.
Smacznego :P
Źródło:http://marciochakucharzy.blogspot.com/2015/01/zeberka-w-piwie-miodowym.html