Wykonanie
mmmmmmmmmmmm.............Chyba najsmaczniejsze i najbardziej aromatyczne danie na świecie
SKŁADNIKI:1 kg świeżych mulipuszka krojonych
pomidorów100ml
białego wina1
cebula3 ząbki
czosnkuzielona
pietruszkasól,
pieprz,
ostra papryka,
parmezan do posypania,
oliwa,
bazyliaMule umyć pod
wodą, zeskrobać wszystkie widoczne narośla i oberwać bródki. Dokładnie osuszyć. Obrać
cebulkę i
czosnek, pokroić w małą kosteczkę. W dużej, głębokiej patelni lub rondlu, na średnim ogniu podgrzać
oliwę, zeszklić
cebulę i
czosnek, wlać
wino a za chwilę rozdrobnione
pomidory z puszki. Doprawić
solą i
pieprzem i pokrojoną
papryką.
Gotować kilka minut, dodać mule, przykryć, zwiększyć ogień i gotować aż mule się otworzą, przez około 6 minut. Od czasu do czasu potrząsnąć patelnią, aby wymieszać mule.Posypać
bazylią,
natką pietruszki lub tartym
parmezanem.
Pyszności!!!