Wykonanie
Mój ulubiony rodzaj
makaronu : Bucatini czyli spaghetti z dziurkąTakie proste a jakie smaczne:P
SKŁADNIKI300 g
makaronu0,5kg
mięsa mielonego1 mała
cebulakilka
pieczarekpomidory z puszki
oliwkisól,
pieprz,
ostra papryczka,
przyprawa włoska, świeża
bazylia,
parmezanMakaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Na rozgrzanym masełku podsmażamy
cebulkę i
mięso mielone. Następnie dodajemy
pieczarki, chwile dusimy.
Do gotowych już
pieczarek i
mięsa dodajemy
pomidory z puszki i doprawiamy -
solą,
pieprzem,
przyprawą włoską, krojone
oliwki. W celu wyparowania nadmiaru
wody, gotujemy bez przykrywki.Podajemy z tartym
parmezanem i listkami
bazylii.
Smacznego !!!