Wykonanie
Nie wiem jak Wy, ale dla nas kremy są idealnym posiłkiem. Po pierwsze przyrządza się je stosunkowo szybko, a po drugie nie wymagają wiele pracy i smakują rewelacyjnie. Dziś propozycja marchewkowa. Bardzo delikatna, na pewno posmakuje każdemu.Składniki- 1/2 średniej
cebuli- 500g
marchewki- 15g
oliwy z oliwek- 100ml
śmietany 18%- 1 kostka
bulionu warzywnego- pół łyżeczki suszonego
tymianku ( warto użyć świeżego )- ok. 600ml
wody-
pieprz,
sólCebulę pokroić w plasterki, następnie udusić ją na
oliwie. Następnie bierzemy garnuszek, do którego przekładamy naszą uduszoną
cebulę, zalewamy ją przegotowaną
wodą, dodajemy pokrojoną w paseczki
marchew, kostkę
bulionu,
sól,
pieprz i
tymianek. Gotujemy wszystko, aż
marchewka będzie miękka. Kolejny krok to zblendowanie zupy. Kiedy nasz krem jest już zmiksowany dodajemy
śmietanę i jeszcze raz miksujemy krótką chwilę.
E.O