Wykonanie
Ta zupa otrzymuje miano naszej ulubionej !Mamy nadzieję, że Wam również posmakuje. Polecamy ją zarówno w wersji na ciepło jak i na zimno :)Składniki- 1
serek topiony,
śmietankowy ( 100g )- 1/4
cebuli- 2
kostki rosołowe- 3 łyżeczki
mączki ryżowej- 600ml
wody- 50ml kwaśnej
śmietany-
sól,
pieprz-
koperekSposób przygotowania
Ogórki obieramy i ścieramy na tarce. (na dużym oczku) Staramy się je następnie odsączyć z
wody.W wysokim naczyniu blendujemy razem :
ogórki,
cebulę,
serek topiony.Następnie przekładamy zmiksowane składniki do garnka, zalewamy
wodą i gotujemy, dodając
kostki rosołowe. ( ok. 20 minut na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas ).Dodajemy
przyprawy dla smaku.Pod koniec gotowania dodajemy
śmietanę.Siekamy drobno
koperek, który dodajemy na koniec do zupy.Zupę można podawać z grzankami lub
groszkiem ptysiowym.E.O