Wykonanie
Dzisiaj środa, a jak środa to zaraz będzie weekend, przynajmniej tak to sobie tłumaczę i funkcjonuję od weekendu do weekendu. A skoro zbliża się sobota, to propozycja grillowa, w końcu sezon nie trwa niestety cały rok i trzeba go wykorzystać :)duże
krewetki - ja miałam mrożone i ugotowanesłodki sos
chilliczosnekoliwaJa miałam 46
krewetek i tę porcje opiszę. Przepuścić 2 ząbki
czosnku przez praskę, dolać 2-3 łyżki
oliwy i około pół szklanki słodkiego sosu
chilli. Wrzucić oczyszczone
krewetki dokładnie wymieszać w marynacie i zostawić na minimum 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Nabić
krewetki na drewniane szpadki tworząc półksiężyce. Grillować po 3 minuty z każdej strony. Można oczywiście zrobić
krewetki w ten sposób w domu na patelni grillowej, też wyjdzie pysznie.