Czosnek, chili, skórka z cytryny i świeża zielona natka pietruszki to chyba najpopularniejsze zestawienie dodatków do krewetek. Słusznie bo ta kombinacja smaków jest wyjątkowo udana. Dziś nie ma już problemu z dostępem do owoców morza, wielkie szczęście ma ten kto ma możliwość kupienia świeżych. Niestety większość z was trafi tylko na krewetki mrożone.Trudno. Kupując jednak te bierzcie pod uwagę zawartość glazury, było by dobrze gdyby nie przekraczała 8 %.500 g obranych krewetek z ogonkiempęczek natki pietruszki4 ząbki czosnkupapryczka chili ( wg znania i smaku)skórka i sok z cytrynyoliwa z oliweksół do smakuNa patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy drobno posiekane ząbki czosnku, podsmażamy krótko. Następnie dodajemy posiekane chili i skórkę otartą z cytryny.Aromatyzujemy oliwę ok 1 minuty. Następnie na gorący tłuszcz wsypujemy rozmrożone i odsączone krewetki. Smażymy ok 3 minut. Na sam koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Wszystko razem mieszamy i przesmażamy Jeszce ok minuty. Podajemy gorące.