Tradycyjną galaretkę z kurczaka znają pewnie wszyscy - często wchodzi w skład zestawu obowiązkowego rodzinnych imprez. W mojej wersji lekko zmodyfikowana: z oliwkami, papryką, suszonymi pomidorami i kaparami będzie idealną przekąską na 2 śniadanie lub podwieczorek.Składniki:garść mięsa z kurczaka z rosołuszklanka rosołu (nie wiesz jak zrobić rosół?:) zajrzyj tutaj)10 oliwek2 łyżki kaparów2 łyżki suszonych pomidorów odsączonych z zalewypół żółtej paprykiłyżeczka żelatynycytrynaSposób przygotowania:Rosół podgrzewamy w małym garnku i wsypujemy żelatynę mieszając aż do rozpuszczenia. Warzywa i kurczaka kroimy na małe kawałki i układamy w przezroczystym naczyniu. Zalewamy rosołem, studzimy i ostawiamy do lodówki aż się zetnie. Podajemy pokropione sokiem z cytryny.