Wykonanie

Grillowane kotleciki z
indyka z
otrębami. Lekkie i zdrowe, a dzięki
otrębom przemycamy też trochę błonnika. Idealne na letni obiad np. z sosem
ogórkowym (przepis tutaj), ale też na kanapkę.Z podanych składników wychodzi 12-15 małych kotlecików. Wygodnie jest je formować w miarę płaskie – szybciej się grillują i
mięso nie wysycha.Składniki:1
jajko: 60 gmała
cebula: 100 głyżeczka
oliwy z oliwek: 5 g4 łyżki
otrębów owsianych: 20 głyżeczka
suszonego estragonu – 5gpół piersi z
indyka: 250 gSposób przygotowania:Pierś z
indyka zmielić z
cebulką. Dodać
jajko,
otręby,
sól,
pieprz i
estragon. Uformować małe kotleciki. Dokładnie wymieszać. Grilla elektrycznego posmarować
oliwą i układać kotleciki - grillować z obu stron po ok. 5 minut.1 porcja - 150 gWartość energetyczna:230 kcal
Białko:26 gWęglowodany:6 gTłuszcz:11 g
