Wykonanie
Dawno mnie nie było, ale to wcale nie znaczy, że nie gotowałam.. ależ tak, ale niestety nie znalazłam czasu, by pochwalić się moimi wynalazkami....Żeby trochę nadrobić.. poniżej francuska zupa cebulowa wg mojej wariacji :)Podstawowe składniki:6 średnich
cebul,
oliwa,
tymianek,Najpierw pokroiłam w piórka
cebulę, do garnka wlałam trochę
oliwy i podgrzewałam
cebulę. Trwało to kilkanaście minut, co chwilę podlewałam niewielką ilością
wody i często mieszałam.Gdy
cebula zmieniła kolor na złocisty - dodałam nieco więcej
wody, w tzw. międzyczasie wymieszałam zupę z proszku z gorącą
wodą i dodałam do garnka. Podlałam
wodą, doprowadziłam do wrzenia i.. gotowe :)Na wierzchu ułożyłam grzankę z
serem.Zupa wyszła bardzo smaczna :) Można dodać nieco
białego wina - wtedy nabrałaby bardziej wytrawnego smaku.Smacznego! :)