Wykonanie
« Powrót  Cebulowa
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebule 4 sztuk
masło 5 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
wywar warzywny 1 litrów
tymianek 3 łyżek deserowychsol według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Masło i
oliwę rozpuszczamy na patelni. Dodajemy
cebulę i dusimy ją na małym ogniu ok. 20 minut.
Cebula ma mięknąć powoli. Mieszamy co jakiś czas.Kiedy
cebula zmięknie i stanie się złotobrązowa (od tego zależy ostateczny kolor zupy), dodajemy
wywar,
tymianek,
sól i
pieprz. Gotujemy 15 minut, a w tym czasie przygotowujemy grzanki:
bagietkę kroimy na kromki, na każdej układamy
ser, posypujemy
papryką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 10 minut, aż
ser zacznie się topić.Gotową zupę wlewamy do miseczekAutor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: