ßßß
Cookit - przepis na GULASZ WĘGIERSKI ZAPIEKANY W DYNI .
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
GULASZ WĘGIERSKI ZAPIEKANY W DYNI .
Składniki
Mięso gulaszowe
Cebula
Czosnek
Pomidor
Ketchup
Papryka czerwona
Papryka zielona
Marchew
Papryka słodka
Papryka ostra
Chili
Liść laurowy
Sól
Pieprz
Pieczarki
Koncentrat pomidorowy
Ser
Grana padano
Wykonanie
SKŁAD- 50 dag
mięsa gulaszowego
- 3
cebule
- 2 ząbki
czosnku
- 1 puszka
pomidorów
bez skórki- 1 łyżka
keczupu
- 2
czerwone papryki
- 1
zielona papryka
- 1
marchewka
-
papryka słodka
-
papryka ostra
- odrobinę sosu
chili
-
liść laurowy
-
sól
-
pieprz
- 30 dag
pieczarek
- łyżka
koncentratu pomidorowego
-
ser
włoski (
grana padano
)lub jaki macie do zapieczeniaWYKONANIEJa ten gulasz robię bez grama tłuszczu .
Mięso
kroimy w drobną kostkę doprawiamy
solą
pieprzem
wrzucamy do garnka i czekamy aż odparuje
woda
i
mięso
się lekko zarumieni .Zrumienione
mięso
podlewamy
wodą
wlewamy
pomidory
z puszki ,
keczup
sos
chili
wyciskamy
czosnek
cebulkę
kroimy w piórka
pieczarki
w ćwiartki ścieramy
marchewkę
dodajemy resztę przypraw
paprykę słodką
,ostrą
liść laurowy
łyżkę
koncentratu pomidorowego
i świeże
papryki
pokrojone w paski doprawiamy
sola
pieprzem
i wolniutko gotujemy podlewając
woda
tak żeby nie był zbyt rzadki ponieważ zapiekamy go w dyni.Gdy
mięso
będzie gotowe przygotowujemy
dynię
odkroimy górę dyni powstanie nam kapelusz oczyszczamy
dynie
z ziaren jak jest już gotowa nacieramy ścianki
solą
i
pieprzem
nakładamy gulasz i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut w zależności od grubości dyni najlepiej sprawdzać czy skórka jest miękka to znaczy ze
dynia
gotowa do podani na kilka minut przed wyjęciem posypujemy gulasz
serem
żeby się rozpuścił i gotowe .
Źródło:
http://kulinarnemarzenia.blogspot.com/2014/09/gulasz-wegierski-zapiekany-w-dyni.html
Przepisy powiązane
Węgierska zupa rybna - Halászlé
Węgierska zupa rybna - Halászlé
Węgierska zupa rybna - Halászlé
Węgierska zupa rybna - Halászlé
Węgierska zupa rybna - Halászlé
Składniki powiązane (0)