Wykonanie
Płatki owsiane to moim zdaniem jedna z najlepszych
śniadaniowych opcji.

Owsiankę można sobie urozmaicać, ale czy można ją jeść dzień w dzień?Ja nie potrafię. Dlatego też zrodził się pomysł na ten naleśnik. Jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu.
Masło orzechowe i
dżem były tu koniecznym dodatkiem.Wyszło... pysznie!/Oat pancake with peanut butter and jam(scroll down to see a recipe in English)Składniki:3 łyżki
płatków owsianychłyżka
otrąb pszennychjajkomasło orzechowegodowolny
dżemPrzygotowanie:
Płatki owsiane zalać niewielką ilością wrzątku, zostawić na 10 minut. W tym czasie oddzielić
białko od
żółtka,
białko ubić na sztywną pianę.
Żółtko zmieszać z
płatkami, dodać
otręby i ubite
białko. Smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu. Podawać z
masłem orzechowym i
dżemem.

Ingredients:3 tablespoons of oatmeal1 tablespoon wheat
bran1 eggpeanut butteryour favorite jam or jellyPreparation:
Pour oatmeal a small amount of boiling water, leave for 10 minutes. At this
time, separate the egg white from the yolk, beat stiff egg white. Egg yolk mixed with oatmeal, add
bran and stiff egg white. Fry on a teflon pan without fat.
Serve with peanut butter and jelly.