ßßß
Cookit - przepis na Zupa fasolowa dla alergika (bez glutenu, mleka)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa fasolowa dla alergika (bez glutenu, mleka)
Składniki
Ziemniak
Marchew
Pory
Seler
Fasola czerwona konser.
Kiełbasa
Sól
Majeranek
Ziele angielskie
Liść laurowy
Kurkuma
Olej
Masło
Ryż
Mąka
Wykonanie
Składniki:
ziemniaki
1 kg
marchew
2-3 sztuki
por
1 mały
seler
1 kawałek
fasola czerwona konserwowa
1 puszka
kiełbasa
bezglutenowa około 200 g
sól
1/2 łyżeczki
majeranek
1 łyżeczka
ziele angielskie
kilka ziaren
liść laurowy
kilka szt.
kurkuma
szczypta
olej
(lub
masło
)1 łyżeczkakleik
ryżowy
(lub
mąka
)5 łyżek (2 łyżki)Przygotowanie:
Ziemniaki
obrać, pokroić w kostkę, zalać
wodą
. Dodać pokrojoną w plasterki
marchewkę
,
kiełbasę
(użyłam
cienkiej kiełbasy
z piersi kurczaka
),
selera
i
pora
(można dodać w całości i usunąć
potem
z
wywaru
). Posolić, dodać
przyprawy
i ugotować do miękkości. Dodać odsączoną z zalewy i wypłukaną
fasolę
,
olej
lub
masło
, dosypać kleik
ryżowy
i zagotować aż się rozpłynie. (jeśli używamy
mąki
, trzeba najpierw rozmieszać ją w małej ilości zimnej
wody
i dopiero wlewać do zupy)
Źródło:
http://glodnyalergik.blogspot.com/2014/06/zupa-fasolowa-dla-alergika-bez-glutenu.html
Przepisy powiązane
Zupa Niebecz z kiełbasą
Zupa Niebecz z kiełbasą
Zupa Niebecz z kiełbasą
Zupa Niebecz z kiełbasą
Zupa Niebecz z kiełbasą
Składniki powiązane (0)